top of page

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ΝΒΑ


Το περιοδικό Forbes είναι γνωστό και έγκυρο γιατί διεισδύει με ακρίβεια στα άδυτα του… πορτοφολιού των αθλητών, των διασημοτήτων ίσως και στο… δικό σας. Αυτή τη φορά δημοσίευσε τη λίστα του με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ΝΒΑ βάσει συμβολαίου και χορηγών αθροιστικά και χωρίς να εκπλαγούμε καθόλου, συναντάμε τον Λεμπρόν Τζέιμς στο Νο1. «Βασιλιάς» στο γήπεδο αλλά και στην… τσέπη, αφού οι παντός είδους εταιρίες κάνουν «κρα» για να κερδίσουν την υπογραφή του.

Η λίστα αυτή φιλοξενεί για τελευταία φορά τον Κόμπι Μπράιαντ σε ιδιαίτερη υψηλή θέση μάλιστα, ενώ δεν θα δείτε σε αυτήν τον Στεφ Κάρι. Απολύτως λογικό αφού ο μισθός του είναι ταπεινός σε σχέση με την αγωνιστική του προσφορά καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο πριν καταξιωθεί. Κάτι που θα αλλάξει δραστικά το καλοκαίρι όταν θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Ουόριορς (προφανώς) και προβλέπεται να προσελκύσει σωρεία από σπόνσορες που θα θέλουν να συμφωνήσουν με το νέο μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ.

Νο10: Μπλέικ Γκρίφιν (26,9εκ. δολ.)

Μισθός 18,9εκ. Διαφημίσεις: 8εκ. Πέντε μεγάλες εταιρίες ακολουθούν τον Μπλέικ Γκρίφιν ο οποίος λόγω προοπτικής και διαρκούς αγωνιστικής ανόδου αυξάνει διαρκώς τα έσοδα του. Προβλέπεται πως μελλοντικά θα ανέβει κι άλλες θέσεις.

Νο9: Ντουάιτ Χάουαρντ (27,4εκ. δολ.)

Μισθός: 22,4εκ. Διαφημίσεις: 5εκ. Ο «Σούπερμαν» εγκατέλειψε τις παραδοσιακές αθλητικές εταιρίες που μονοπωλούν το ΝΒΑ και έγινε ο πρώτος σταρ που υπέγραψε με κινεζική! Τα έσοδα του όμως προέρχονται κυρίως από το μισθό του καθώς οι Κινέζοι αποδείχτηκαν φειδωλοί στην προσφορά τους. Παρόλα αυτά ο Χάουαρντ προβλέπει κάτι με μέλλον και προφανώς αυτό συμφώνησε.

Νο8: Κρις Πολ (30εκ. δολ.)

Μισθός: 21,5εκ. Διαφημίσεις: 8,5εκ. Ο Κρις Πολ κερδίζει χρήματα κυρίως από το συμβόλαιο του και είναι ο δεύτερος Κλίπερ της λίστας.

Νο7: Καρμέλο Άντονι (30,9εκ. δολ.)

Μισθός: 22,9εκ. Διαφημίσεις: 8εκ. Ο Καρμέλο έχει ένα τεράστιο συμβόλαιο της τάξης των 22,9εκ. δολαρίων και χάρη σε αυτό κυρίως μπήκε στη λίστα των πιο πλούσιων αθλητών του ΝΒΑ για φέτος. Για του χρόνου ήταν προγραμματισμένο να λάβει το υψηλότερο κασέ βάσει συμφωνίας, αλλά η αύξηση του salary cup θα το αλλάξει αυτό.

Νο6: Ντουέιν Ουέιντ (32εκ. δολ.)

Μισθός: 20εκ. Διαφημίσεις: 12εκ. Ο άσος των Χιτ έκανε το μεγάλο άλμα φέτος καθώς υπέγραψε για φέτος μόνο με συμβόλαιο 20εκ. δολαρίων! Δεκαπέντε εταιρίες τον ακολουθούν με μία από αυτές που προστέθηκαν τελευταία να ετοιμάζει σειρά εσωρούχων με το όνομα του Ουέιντ.

Νο5: Τζέιμς Χάρντεν (32,8εκ. δολ.)

Μισθός: 15,8εκ. Διαφημίσεις: 17εκ. Ο «μουσάτος» ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές και παρότι έχει το μικρότερο συμβόλαιο μέσα στην πρώτη δεκάδα, εντούτοις είναι πολύ ανεβασμένη η είσπραξη του από διαφημίσεις. Ίσως άμα συνεχίσει να κάνει παρέα με την…Κλόι Καρντάσιαν να κερδίσει ακόμα περισσότερα. Αυτή άλλωστε πουλάει κοπανιστό αέρα και κερδίζει. Το καλοκαίρι ο Χάρντεν υπέγραψε 13 χρόνων συμβόλαιο με αθλητική εταιρία ενώ τον ακολουθούν άλλες δέκα! Μεταξύ αυτών του NBA2K στο οποίο μοιράζεται με τον Στεφ Κάρι.

Νο4: Ντέρικ Ρόουζ (34,1εκ. δολ.)

Μισθός: 20,1εκ. Διαφημίσεις: 14εκ. Ο Ντέρικ Ρόουζ υποχωρεί διαρκώς στο αθλητικό χρηματιστήριο λόγω των διαρκών τραυματισμών του. Παρόλα αυτά κρατάει την τέταρτη θέση και ίσως ανέβει με την αποχώρηση του Κόμπι. Η σειρά των αθλητικών παπουτσιών με την υπογραφή του, πάντως, έχασαν 20% από τις πωλήσεις την τελευταία διετία.

Νο3: Κόμπι Μπράιαντ (50εκ. δολ.)

Μισθός: 25εκ. Διαφημίσεις: 25εκ. Ο Black Mamba ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης βάσει συμβολαίου με τους Λέικερς! Ο Κόμπι επένδυσε στην ιστοσελίδα για αθλητές του Ντέρεκ Τζίτερ, ενός ακόμα μεγάλου θρύλου του αμερικανικού αθλητισμού (baseball) που αποχώρησε πέρυσι.

Νο2: Κέβιν Ντουράντ (56,2εκ. δολ.)

Μισθός: 20,2εκ. Διαφημίσεις: 36εκ. Ο Κέβιν Ντουράντ είναι ο δεύτερος στη λίστα και δεύτερος σε έσοδα από διαφημίσεις. Πέρυσι βγήκε η δική του σειρά εσωρούχων σε συνεργασία με εταιρία ένδυσης, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με αθλητική εταιρία έναντι 300εκ. για 10 χρόνια.

Νο1: Λεμπρόν Τζέιμς (71εκ. δολ.)

Μισθός: 23εκ. Διαφημίσεις: 48εκ. Τα έσοδα του Λεμπρόν από χορηγούς και διαφημίσεις είναι παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με το μισθό του. Είναι ο πρώτος που υπέγραψε συμβόλαιο εφ όρου ζωής με γνωστή αθλητική εταιρία. Έτσι έχει γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ΝΒΑ για το 2016.


Ενημέρωση
Πρόσφατα Νέα
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page