top of page

Σύσκεψη για την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος»

Εξελίξεις στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος και νέα δεδομένα μετά από συνάντηση των αρμοδίων υπουργών σήμερα. Αναλυτικότερα, το ίδιο το Δελτίο Τύπου από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό τους στα 320.000. Καθησύχασε, επίσης, τον κόσμο που έχει κάνει αίτηση και δεν έχει πάρει το κοινωνικό μέρισμα, διότι 50.000 αιτήσεις βρίσκονται ήδη προς αξιολόγηση.

Ένα ευχάριστο νέο για τους αιτούντες είναι ότι διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. (Για παράδειγμα μια οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.)

Επισήμανε, ο υπουργός Οικονομικών ότι όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. Η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων είναι 30/06/2014. Τονίζεται ότι, για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης. πηγή:http://www.minfin.gr/

Ενημέρωση
Πρόσφατα Νέα
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page