top of page

Tο κόστος ζωής σε κάθε χώρα

Ο χάρτης που σας παραθέτουμε δείχνει τη διαφορά στο κόστος διαβίωσης σε πόλεις και χώρες όλου του κόσμου, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που υπάρχει. Το νούμερο προκύπτει μέσα από το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τη διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ χωρών λαμβάνοντας υπόψιν τις τιμές βασικών ειδών διατροφής, του κόστους των μεταφορών καθώς και τις τιμές σε εστιατόρια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στο συγκεκριμένο infographic είναι μια σχετική ένδειξη του κόστους διαβίωσης μιας χώρας σε σχέση με τη Νέα Υόρκη. Αν για παράδειγμα, μια χώρα έχει ΔΤΚ κατά μέσο όρο 70, αυτό δείχνει πως το κόστος διαβίωσης στη χώρα αυτή, είναι 30% φθηνότερο σε σχέση με αυτό της Νέας Υόρκης.

Οι μεταβλητές που αποτελούν τους δείκτες που απαρτίζουν τον Δ.Τ.Κ. αναλύονται ως εξής :

Το κόστος των ειδών παντοπωλείου, για παράδειγμα, συντίθεται από την τιμή για το κρέας, το ψωμί, το ρύζι, αυγά, φρούτα, λαχανικά και το αλκοόλ. Στο κόστος μεταφοράς περιλαμβάνεται ένα απλό εισιτήριο, μηνιαίες κάρτες, κόμιστρα ταξί, οι τιμές της βενζίνης καθώς και η ενδεικτική τιμή ενός αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού. Οι εστιατορικές δαπάνες περιλαμβάνουν τιμές για γεύματα σε ακριβά, mid-range και φθηνά εστιατόρια, καθώς και τιμές για προϊόντα καφέ, αλκοόλ και νερό εντός εστιατορίου. Οι δαπάνες κοινής ωφέλειας προσδιορίζονται από τις τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια, τη θέρμανση, το νερό και το Internet.

Cost Of Living 2.png

Η συλλογή των στοιχείων έγινε από τη Numbeo, την εταιρεία με τη μεγαλύτερη βάση οικονομικών δεδομένων στον κόσμο.

Cost Of Living 5.png
Cost Of Living 6.png

πηγή: www.movehub.com


Ενημέρωση
Πρόσφατα Νέα
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page